Opstellingen van het verlangen

Op een onbewust, diep niveau zijn mensen met elkaar verbonden. De sterkste (ver)bindingen vinden we tussen familieleden en met name tussen gezinsleden.

In zo’n situatie word je bij je geboorte lid van een familie en voel je de verbinding met dat familiesysteem. Je ervaart dat er binnen dat systeem een eigen plek voor jou is. Je ouders geven je waar je behoefte aan hebt en jij mag dat als kind aannemen. En dat is dan de ideale situatie die we beschrijven. Vaak genoeg ervaren mensen dat het verhaal hierboven, niet waar is: soms is er geen plek, is er geen aandacht: we ervaren chaos.

Daarom werken wij op dit moment vrijwel uitsluitend met een methode die we het “Opstellen van het verlangen/intentie” noemen, waarmee we contact maken met de relatie van de delen in ons zelf: gezonde delen, overlevingsdelen en getraumatiseerde delen.

Heb je een vraag over opstellingen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Als we onze plek kennen is de beweging naar het gezonde deel van onszelf veel gemakkelijker te maken. In dat gezonde deel zitten namelijk alle hulp- en krachtbronnen die nodig zijn om ons eigen leven vorm te geven.

We zitten echter vaak in een verstrikking die ervoor zorgt dat we ons niet zo ontwikkelen zoals we zelf willen. Een verstrikking met het systeem waar we uit voort komen; een verstrikking met een van onze ouders, waarbij wij emotioneel voor een ouder of voor het systeem gaan zorgen. Als kind raken we overbelast, dragen we een te grote verantwoordelijkheid of dragen we werkelijk de last van een van de ouders; en dat kan een leven lang duren. Het kan zelfs voorkomen dat we een ouderlijk trauma overnemen.

Bovenal blijven we loyaal aan ons systeem, aan dat waar we vandaan komen en dat geeft ons vaak een bekend maar ook een onbevredigend gevoel. Het lijkt alsof we niet ons eigen leven leiden, maar dat van onze vader, moeder, soms zelfs broer of zus. Dat gevoel van onvrede komt ook omdat je niet je volledige potentieel benut. En soms laat de verstrikking zich zien in de vorm van een ziekte. Die ziektes, vooral auto-immuun ziektes, zijn vaak symptomen van zware systemische belastingen

Middels opstellingen/resonantie-processen worden wij ons bewust hoe de delen in ons zelf werken. Delen die soms niet van onszelf zijn, maar overgenomen zijn van onze moeder of vader.  Dat inzicht is een eerste stap om beslissingen ten gunste van onszelf te nemen; de belastingen, de trauma’s, afsplitsingen of uitsluitingen worden zichtbaar.

Werkwijze

Met behulp van opstellingen (resonantie-processen), waarbij andere mensen als representant/resonant laten zien hoe de interne delen van jou werken en waar ze aan gekoppeld zijn, maak jijzelf zichtbaar wat tot dusver niet gezien is of niet gezien mocht worden.   

Opstellingen kunnen mensen die een persoonlijk ontwikkeltraject of een coachtraject volgen, ondersteunen bij hun proces. 

  1. Lees hier meer over de opstellingen van het verlangen volgens de OMPT methodiek
  2. Lees hier meer over de achtergrond van klassieke Systemisch Werk.

Resultaat

Het doen van opstellingen heeft slechts één doel: jou meer in contact brengen met jezelf, je eigen identiteit sterker te maken! En dat kan als je die delen van jezelf integreert die tot nu toe waren afgesplitst. Die delen van jezelf die je in de loop van dit leven uit het oog bent verloren. Je hervindt een grote innerlijke, rustige kracht, waardoor jij jouw uniciteit naar buiten kunt brengen. Je volgt meer en meer je eigen pad.

Praktisch

  • Licht & de Boer organiseert regelmatig opstellingsdagen: zie de agenda. Dan werken we met maximaal 5 cliënten. Elke opstelling vraagt zo’n anderhalf uur tijd.

  • Kosten: € 175,- voor het inbrengen van een vraag met een opstelling en de mogelijkheid voor een kort telefonisch nagesprek en € 50,– als je als representant aan zo’n dag wilt deelnemen. Elke client is, als de fysieke toestand dat toelaat, ook als representant beschikbaar voor de opstelling van een ander. Wij zorgen halverwege voor een broodje en een kopje soep.

Extra mogelijkheid

Naast de eendaagse opstellingen organiseren we door het jaar heen 2-daagse workshops. Deze workshops zijn soms thema gericht. We blijven dan als groep 2 dagen bij elkaar zodat je naast je eigen opstelling als representant in de opstelling van een medecursist meewerkt.

De opstellingen die we dan dragen een IoPT karakter dragen, d.w.z. gericht zijn op verkenningen in jou om te zien welke gebeurtenissen van traumatisch aard jij met je mee draagt en hoe je daar uit kunt komen.

De kosten van deze 2-daagses bedragen € 225,00 incl verzorging. Maximaal kunnen zich hiervoor 8 cliënten aanmelden.

Zie voor data de agenda: workshop IoPT

Agenda’s

Bekijk voor elke locatie de informatiedagen en cursusdata. Je kunt elke cursusdag en informatiedag importeren in je digitale agenda. Maak ook gebruik van de handige routebeschrijving optie!

Opstellingen 2019

mei 2019

13mei14:0021:00Opstellingen14:00 - 21:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

juni 2019

17jun14:0021:00Opstellingen14:00 - 21:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

juli 2019

08jul14:0021:00Opstellingen14:00 - 21:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

september 2019

09sep14:0021:00Opstellingen14:00 - 21:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

30sep14:0021:00Opstellingen14:00 - 21:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

oktober 2019

28okt14:0021:00Opstellingen14:00 - 21:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

november 2019

25nov14:0021:00Opstellingen14:00 - 21:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

december 2019

16dec14:0021:00Opstellingen14:00 - 21:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

Workshop OMPT

Evenement afgerond

Abonneer je op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews cursisten

Tweets