Wat heb je in de loop van je leven geleerd over seksualiteit? Wat zijn de boodschappen geweest die je als meisje van huis uit hebt gekregen? En welke ervaringen deed je op? Hebben die je doen bloeien of je seksuele ontwikkeling geschonden? Was je ontluikende seksualiteit van jou en was er ruimte om jouw ontdekkingen te doen, of werd jouw seksualiteit onderdrukt of toegeëigend door anderen? Hoe vrij ben je geweest om je vrouw zijn te ontwikkelen? Of is er verwarring, schaamte, verdriet, boosheid ontstaan die je blokkeert. Misschien zijn er niet vertelde verhalen of geheimen rond seksualiteit, die je al langer met je meedraagt.

En waar sta jij nu? Welke verlangens heb je rond dit thema op dit moment in je leven? Is er nog iets dat je weerhoudt om deze verlangens werkelijk te leven? Wat in jou vraagt erom aangekeken en weer met jouzelf verbonden te worden?

Heb je een vraag over de workshop?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


De praktijk leert dat onverwerkte ervaringen uit het verleden, tot op hoge leeftijd een belemmering kunnen vormen in het beleven van en expressie geven aan je vrouw zijn. Ze kunnen de relatie met je lichaam en je eigen seksualiteit in de weg staan, en daarmee van invloed zijn op je (intieme) relaties. Omdat deze thema’s vragen om veiligheid, bieden wij je drie dagen de gelegenheid om met maximaal 10 vrouwen te onderzoeken wat voor jou wezenlijk is, je wonden te helen en je te verbinden met jouw eigen gezonde seksualiteit.

Werkwijze

Tijdens twee aaneengesloten dagen en één terugkomdag ga je met behulp van interactieve zelfresonantie aan het werk met jouw verlangen. En welk verlangen dat is met betrekking tot dit thema bepaal jij zelf. Er zullen plenaire resonantieprocessen zijn en er zijn oefeningen in kleine groepjes. Er is bovendien verwerkingstijd middels kleine schrijf- of tekenopdrachten. Het geheel zal worden ingeleid en omkaderd met blokjes theorie met betrekking tot seksuele ontwikkeling en seksueel trauma in relatie tot identiteitsontwikkeling.

Doelgroep

Vrouwen die zich aangesproken voelen in dit thema zijn van harte welkom. Vrouwen die binnen de hulpverlening met geschonden seksualiteit geconfronteerd worden en deze thema’s op een andere manier willen verkennen zijn eveneens welkom.

Begeleiders

Deze bijzondere workshop wordt begeleid door Machteld Licht en Margriet Wentink.

Praktisch

  • 3 dagen in totaal van 10.00- 17.00 uur

  • De workshop vind plaats op 14 en 15 mei 2019, terugkomdag op 18 juni 2019 in Almen. Je kunt je hier aanmelden.

  • De volgende workshop vind plaats op 11 en 12 september, terugkomdag op 24 september 2018 in Tiel. Opgeven via de website www.interaktiel.nl

  • De workshop in september is volgeboekt.
    In het voorjaar 2019 zijn de data: 26/27 feb en 26 maart.

  • Prijs: € 475,- inclusief lunch, koffie/thee

Agenda’s

Bekijk voor elke locatie de informatiedagen en cursusdata. Je kunt elke cursusdag en informatiedag importeren in je digitale agenda. Maak ook gebruik van de handige routebeschrijving optie!

Geschonden seksualiteit - Gezonde seksualiteit

mei 2019

14mei10:0017:00Geschonden seksualiteit – Gezonde seksualiteit10:00 - 17:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

15mei10:0017:00Geschonden seksualiteit – Gezonde seksualiteit10:00 - 17:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

juni 2019

18jun10:0017:00Geschonden seksualiteit – Gezonde seksualiteit | Terugkomdag10:00 - 17:00 Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee, 14 Almen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews cursisten

Tweets