Wil jij als trainer, coach of therapeut beter in staat zijn werkelijk contact te maken met je klanten? Of wil je je zelf beter leren begrijpen? Tijdens de 6-daagse workshop Karakterstijlen gaan we vooral met de interne bewegingen en gedragingen van onszelf aan het werk, zodat we middels het herkennen van ons eigen gedrag ook meer in relatie met anderen kunnen komen.

Onze ziel neemt na de geboorte gefaseerd bezit van ons lichaam en tijdens die fasen maken we als kind een uitreikende beweging naar onze ouders. De wijze WAAROP zij daarop reageren, is bepalend voor het ontwikkelen van een karakterstijl. Stijlen die we allemaal in meerdere of mindere mate in ons zelf herkennen als we je er mee in aanraking brengen. Over deze stijlen, we onderscheiden er zes, gaat deze workshop.

Heb je een vraag over de workshop karakterstijlen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Stel je bijvoorbeeld eens voor dat er met jou als kind weinig oogcontact was. Er werd door de volwassenen veel weggekeken of de volwassenen zagen jou als kind niet echt. Wat doe je dan als kind?

Velen van ons herkennen de beweging van het zich terug trekken in zichzelf, vaak gaat dit gepaard met ogen die naar boven bewegen. Anderen hebben een niet te verzadigen behoefte, die zich uit in (overmatig) eten, drinken, een roep om aandacht, erkenning. Het gevoel van “liever alleen” dan “samen” zijn of juist andersom vormt ook zo’n karakterstijl. Het zijn allemaal interne bewegingen van de ziel die tot uiting komen in ons gedrag. We herkennen dat soms niet eens bij ons zelf; de omgeving meestal wel!

Tijdens de 6-daagse workshop gaan we vooral met de interne bewegingen en gedragingen van onszelf aan het werk, zodat we middels het herkennen van dit gedrag meer in relatie met anderen kunnen komen. We maken helende bewegingen: soms neem je iets terug van jezelf wat er verloren is gegaan. Karakterstijlen vertonen een parallelliteit met de systemische verstrikkingen. Ook daaraan zullen we kort aandacht besteden.

Kosten en tijdsbesteding

Deze workshop kent een doorlooptijd van 6 dagen, in 2 blokken van 2 dagen en 2 losse dagen, van 09.30 tot 16.30 uur en wordt gegeven op het Landgoed Ehzerwold te Almen.
De kosten bedragen € 900,= inclusief materiaal en de dagverzorging.

Werkwijze

Naast het geven van informatie over de verschillende karakterstijlen en hoe deze te herkennen, doen we veel oefeningen en werken we rond eigen ervaringen van de cursist. We laten voorbeelden zien van de verschillende vormen van de karakterstijlen: gezonde vormen, maar ook vormen die onszelf verzwakken, klein houden, ongezond maken, de zogenaamde vervormingen.
Per dag behandelen we een karakterstijl en op dag 6 besteden we ook aandacht aan de dynamiek tussen de stijlen onderling.

Voor wie

Deze workshop is met name bedoeld voor:

  • mensen die professioneel met andere mensen werken en die hun interventie kracht willen vergroten: therapeuten, coaches en trainers

  • mensen die zichzelf beter willen leren kennen en het contact met hun omgeving willen optimaliseren

Agenda’s

Bekijk voor elke locatie de informatiedagen en cursusdata. Je kunt elke cursusdag en informatiedag importeren in je digitale agenda. Maak ook gebruik van de handige routebeschrijving optie!

Karakterstijlen

Er zijn op dit moment nog geen data bekend.

Evenement afgerond

Abonneer je op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews cursisten

Tweets