Machteld Licht
(Rozendaal, 1963)
Op jonge leeftijd wist Machteld twee dingen vrij zeker: dat ze moeder wilde worden en dat ze met mensen wilde werken. Dat gaf en geeft haar de meeste voldoening: kunnen bijdragen aan iemands groei. Daarvoor was het eerst nodig om zelf te groeien als moeder en als docent in het voortgezet onderwijs, waar ze jarenlang met veel plezier heeft gewerkt; het contact met kinderen en jongeren zorgt voor een spiegel die niet te ontwijken valt.

Hoe kun je je telkens weer vanuit contact verbinden, de mens blijven zien en ontmoeten, wat er ook gebeurt.

Dit zet Machteld ook in als ze werkt met jongeren die een beperking hebben in het autistisch spectrum. Vanwege noodzaak binnen haar eigen gezin volgde ze enkele opleidingen die haar ondersteunden in de auti-communicatie. Tot op heden begeleidt Machteld met enige regelmaat jongeren die extra ondersteuning of begeleiding behoeven.

Het werken vanuit een onvoorwaardelijkheid, laverend tussen de vele oordelen en uiteindelijk toch de parel te vinden die in ieder mens te vinden is, is voor Machteld levenswerk en levenskunst.

Met schoonheid, oprechtheid en betrokkenheid naast de warmte die ze als kwaliteit inzet, heet ze velen welkom.

Jarenlang heeft ze inmiddels haar eigen praktijk ” Werken met Licht” . Met ingang van juli 2011 is zij mede-eigenaar van “Licht & de Boer” ; waar zij zich met hart en ziel aan verbindt, in de overtuiging dat ze op deze manier samen met anderen iets toe kan voegen en werkelijk betekenis kan geven aan dit leven, hier en nu, op dit plekje aarde voor mensen. 

Binnen Licht & de Boer is Machteld medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het gehele aanbod aan cursussen, opleidingen en workshops en daarnaast geeft zij op een empathische en voedende wijze leiding aan de freelancers. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews cursisten

Tweets