Oriënterende basiscursus

ORIËNTERENDE BASISCURSUS

Communiceren: contact maken met anderen en informatie uitwisselen. We doen het allemaal en meestal zonder er bij na te denken. De een is er van nature wat beter in dan de ander, maar iedereen maakt het wel eens mee dat hij verkeerd begrepen wordt of een ander niet begrijpt. Om dat soort misverstanden te voorkomen is deze basiscursus zeer geschikt. Op een eenvoudige, snelle manier leer je in de oriënterende basiscursus wat je nodig hebt om duidelijk te communiceren en krijg je meer grip op jouw communicatie.

Werkwijze

In deze praktische Oriënterende Basiscursus ga je zelf ervaren hoe communicatie werkt.
Je leert:

  • beter (door) te vragen;
  • het verschil waar te nemen tussen denken, voelen en doen en wat de effecten daarvan zijn op de manier waarop je met mensen communiceert;
  • de wereld, inclusief jezelf, te bekijken vanuit meerdere posities. Dit biedt je extra informatie en daarmee een duidelijker beeld en meer begrip van een situatie;
  • inzicht te krijgen in je eigen gedragspatronen die ervoor zorgen dat je steeds dezelfde ongewenste reacties van je omgeving oproept;
  • jouw leven meer in eigen hand te nemen en je gedrag zo te veranderen dat je de reacties krijgt die je wilt hebben.

Resultaat

Het doel is het contact van jou met je omgeving te verbeteren, waardoor je je meer verbonden met anderen voelt en beter duidelijk kunt maken hoe jij je voelt en wat je bedoelt.

Deelnemers gaven aan dat ze door de cursus in staat zijn om beter contact te maken en te houden met anderen. Door meer met hun aandacht bij de ander te zijn, luisteren ze beter en kunnen zo ook meer vragen stellen.

Duur

Onze basiscursus telt op dit moment 5 volledige dagen. Vijf dagen die samen vallen met de eerste vijf dagen van de Practitioner, de jaaropleiding. Na die vijf dagen stop je of je stapt, als er nog plaats is, in in de jaaropleiding. Ook is het mogelijk om in een volgende jaaropleiding in te stappen.

Aanvangsniveau

Geen vooropleiding nodig.

Kosten

Deze 5 dagen kosten € 725,00 incl. lunch en materiaal.

Als je de Oriënterende Basiscursus én de Practitioner vervolgopleiding doet (totaal 18 dagen incl. certificeringsdag) zijn de totale kosten € 2850,00 incl. lunch en materiaal.

Tijden

9:30 - 16:30

Locatie

Landgoed Ehzerwold
Ehzerallee, 14 Almen

Nog geen data bekend.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring
Nieuwsbrief*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

TRAINERS

Toon de Boer

Toon de Boer

Daniela Depau

Daniela Depau