Het Instituut Licht & de Boer hebben we medio 2011 het licht laten zien.

Machteld Licht en Toon de Boer kennen elkaar sinds 2004. Vanaf het begin was er een persoonlijke en professionele klik die zich vanaf dat moment alleen maar verdiept heeft. Midden 2011 zijn ze in een eigen organisatie: “ Licht & de Boer”gaan samenwerken en zijn ze bezig het beste in elkaar naar boven te brengen. Dat kan omdat ze zich volkomen veilig bij elkaar voelen.

VEILIGHEID is ook in hun trainingen het kernwoord: een cursist moet zich volledig veilig en geaccepteerd voelen door de trainers om aan de persoonlijke stukken te kunnen werken. Veiligheid ontstaat als we als mens de ander accepteren zoals hij/zij is en dat werd al opgeschreven in een oude tekst (ruim 500 jaar voor Christus).

Machteld Licht & Toon de Boer
  • Jij mens, wie je ook bent,

  • Heb liefde tot je naaste, die is zoals jij,

  • Een nietig ontzagwekkende levende ziel,

  • Een ander mens die bestaansrecht heeft zoals jij,

  • Geef elkaar dat recht,

  • Gelijkwaardig als je bent,

  • Zo verschillend als je bent,

  • Wees solidair met elkaar.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews cursisten

Tweets

Ons beeldmerk

Licht & de Boer, oftewel hemel en aarde; een “toevallige” samenkomst van onze familienamen. Wij weten beiden dat we hemel en aarde met elkaar te verbinden hebben. Dromen/ideeën zijn inspirerend maar de echte genoegdoening vind plaats als ze werkelijkheid worden.

In onze familienamen ervaren we schijnbare tegenstellingen (dualiteiten) die als metaforen tegenkwamen. Dat geldt ook voor het vrouwelijke en het mannelijke aspect dat we zelf ervaren: het mannelijke dat het vrouwelijke dient. Ook hierbij wordt de dualiteit opgeheven door beide te verbinden zodat er weer een eenheid ontstaat.

En juist ook de volgorde van onze beide namen is zo bedoeld. Het wordt voor ons gevoel hoog tijd dat het feminiene in onze wereld de rol gaat spelen zoals het bedoeld is. De balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke is nu zoek.

Maatschappelijk stand & uitgangspunt

Bewustzijnsontwikkeling is nodig om met elkaar een flinke stap vooruit te zetten. Het gaat ons hierbij met name om antwoorden te vinden op vragen naar onze identiteit en onze missie (de bijdrage die we leveren). Het is daarom ook belangrijk om te weten waar we vandaan komen en waar we heen gaan. Wij zijn immers maar een kleine schakel in een ketting van leven.
Deze inzichten leiden binnen Licht & de Boer tot een actief standpunt m.b.t. het (her)gebruik van materialen. Wij gaan op een zo ecologische wijze met onze hulpbronnen om. Ook daarin zoeken we voortdurend naar harmonie om op die wijze verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld waarin onze kinderen en kleinkinderen ook nog graag willen leven.

De mensen

Binnen Licht & de Boer werken we samen met een aantal freelancers, waarmee op de volgende pagina’s kennis gemaakt kan worden. De keuze voor freelancers is een bewuste. Het lijkt er namelijk op dat we als mens alleen vanuit een onafhankelijke positie in staat zijn om die verbinding aan te gaan die wij wenselijk achten. 
Alle medewerkers hebben gemeen dat ze het bovenstaande maatschappelijk stand&uitgangspunt en onze missie en visie onderschrijven.

Kortom, we ondersteunen elkaar bij het lopen van ons unieke pad in deze wereld.