Identiteitsgerichte opstellingen

RESONANTIES - OPSTELLINGEN VAN HET VERLANGEN
IoPT

IoPT zelf-resoantie

Resonanties - opstellingen van het verlangen

Innerlijke rust en kracht

IoPT kan jou meer in contact brengen met jezelf! Door middel van resonanties (opstellingen van het verlangen) kom je in contact met delen van jezelf die je in de loop van dit leven uit het oog bent verloren. Je hervindt een grote innerlijke, rust en kracht, waardoor jij jouw eigenheid naar buiten kunt brengen. Je volgt meer en meer je eigen pad.

Op een onbewust, diep niveau zijn mensen met elkaar verbonden. De sterkste (ver)bindingen vind je tussen familieleden en met name tussen gezinsleden.

Die symbiose hebben we nodig maar vraagt ook alertheid. Omdat we onszelf nog niet kunnen redden, moeten we soms afstand doen van ons eigen verlangen. 

Soms wordt er niet of te weinig consistent op jou afgestemd: je ervaart onbegrip en chaos. En dat heeft direct een impact op jouw gevoel van zelfvertrouwen, je ervaart minder steun en minder aandacht dan wenselijk is. Je trekt je voor een deel terug, wordt minder open, deelt je verhalen niet meer. Je komt in een gevoel van eenzaamheid terecht.

Met resonanties word je je bewust van hoe de delen die zich teruggetrokken hebben werken bij jou. Dat inzicht is een eerste stap om beslissingen ten gunste van jezelf te nemen: je leert waarom die delen zich teruggetrokken hebben en uiteindelijk verbind jij je opnieuw met die delen waar je lang geleden afscheid van genomen hebt.

Leven vanuit jouw gezonde delen betekent dat jij de realiteit goed kunt waarnemen en dat jij alle gevoelens toelaat. In dat gezonde deel zitten namelijk alle hulp- en krachtbronnen die je nodig hebt om je eigen leven vorm te geven.

Werkwijze

Je geeft je verlangen/wil of wens vorm in een zin van maximaal 5/6 woorden: "Ik wil.........etc."; "ik verlang ernaar om ..... etc" Of je formuleert een onderzoekszin: "Wat moet ik loslaten" bijvoorbeeld. Onder elk woord zit een heel betekenis veld: er komen delen tevoorschijn die je in jezelf hebt opgeslagen.

Voor elk woord kiest je vervolgens een persoon die met dat woord in resonantie gaat. Deze methodiek staat bekend als intentie methodiek (IM) of  interactieve zelfresonantie (IZR). Jij als client onderzoekt hoe elk intern deel werkt en mogelijk hoe dat deel in jou terecht gekomen is. Zo maak je voor zelf zichtbaar wat tot dusver niet gezien is of niet gezien mocht worden.

Deze resonantie processen ondersteunen mensen die een persoonlijk ontwikkeltraject of een coachtraject volgen bij hun proces. 

 

Resultaat

Deze reis heeft slechts één doel voor ogen: jou meer in contact te brengen met jezelf! En dat kan als je die delen van jezelf integreert die tot nu toe waren afgesplitst. Die delen van jezelf die je in de loop van dit leven uit het oog bent verloren. Je hervindt een grote innerlijke, rustige kracht, waardoor jij jouw uniciteit naar buiten kunt brengen. Je volgt meer en meer je eigen pad.

Duur

Licht & de Boer organiseert regelmatig opstellingsdagen: zie de agenda. Dan werken we met maximaal 3 cliënten.
Elk resonantieproces vraagt zo’n anderhalf uur tijd.

Deelname

Elke cliënt is, als de fysieke toestand dat toelaat, ook als representant beschikbaar voor de opstelling van een ander.

Kosten

€ 175,- voor het inbrengen van een vraag met een opstelling en de mogelijkheid voor een kort telefonisch nagesprek en € 50,– als je als representant aan zo’n dag wilt deelnemen.

Tijden

13:30 - 17:30 uur

Locatie

de Hoogenkampzaal op het Landgoed Ehzerwold
Ehzerallee 14 te Almen

Naast de middagen organiseren we door het jaar heen 1 daagse en 2-daagse workshops met betrekking tot het IoPT-werk van Franz Ruppert.
Deze workshops zijn soms thema gericht en onderscheiden zich van de middagen doordat we nu ook veel meer aandacht aan de achterliggende theorie kunnen besteden. We blijven dan als groep 1 of 2 dagen bij elkaar zodat je naast je eigen resonantieproces ook als resonant in het proceswerk van een medecursist meewerkt.

Deze dagen dragen een IoPT karakter, d.w.z. zijn gericht op verkenningen van de delen in jou. En natuurlijk is het vertrekpunt het "verlangen" om iets in ons anders te ervaren.
Belangrijk is te beseffen dat we door de interactie met onze omgeving de persoon geworden zijn die we op dit moment zijn. Als er een verlangen is om daar verandering in aan te brengen dan is dat mogelijk.

De kosten:
a. voor de 1-daagse zijn de kosten € 195. We werken op zo'n dag met max 4 personen.
b. voor de 2-daagse € 245. We werken dan met max 6 personen.
In alle gevallen geldt: met volledige dagverzorging.

 

Zie voor data de agenda: workshop IoPT

Identiteitsgericht IZR werk 2023

28 aug 2023, 25 sep 2023, 23 okt 2023, 20 nov 2023 en 18 dec 2023

Identiteitsgericht IZR werk 2024

15 jan 2024,  12 feb 2024, 11 mrt 2024, 8 apr 2024, 13 mei 2024, 10 jun 2024 en 1 jul 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring
Nieuwsbrief*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

BEGELEIDERS

Toon de Boer

Toon de Boer

Krijna Klopman

Krijna Klopman

Hanneke Leijdekkers-ter Horst

Hanneke Leijdekkers