Visie

In onze westerse samenleving staat individualiteit – in allerlei vormen – hoog in het vaandel. Het wordt als ‘normaal’ ervaren dat ieder zijn/haar rechten als het ware opeist. Er mag en moet veel wijken voor het beleven van individueel geluk en individuele welvaart.

Het gevolg is dat daardoor de verbinding met ‘het collectieve’ meer en meer wordt losgelaten. Bijvoorbeeld in de zin van verbinding met ouders, verdere familieleden en anderen. Laat staan dat we ons nog verbonden voelen met de ons omringende natuur, de wereld, de kosmos…

… we zijn werkelijk LOS(T)!

Veel mensen zijn hierdoor dan ook eenzaam, boos, verdrietig en/of gefrustreerd. Gevoelens en emoties die helaas niet gecompenseerd blijken te kunnen worden door vergroting van onze materiële welvaart en die juist velen op een zijspoor zetten.

In de visie van Licht & de Boer voert de weg naar meer geluk en voldoening, naar binnen: eerst onszelf helen; verwerken van diepliggende emoties en pijn en ook ontdekken dat daaronder iets heel moois en waardevols ligt en daarna naar meer verbinding met dat wat ons omringt. Want juist door eerst onze individualiteit meer te ontwikkelen zijn we in staat ons te verbinden met die grotere collectiviteit en kunnen we daaraan een bijdrage leveren.

Deze weg leidt vervolgens naar een zinvoller leven met meer geluk en meer voldoening. 

Het aloude gezegde “verbeter de wereld, begin bij jezelf” is daarbij de praktische leidraad en daarmee rekenen we af met ” de beste stuurlui staan aan wal” , want die stuurlui missen wel het spel; het leven, waar ze eigenlijk niet aan deelnemen. 

Missie

Licht & de Boer richt zich op  ‘integrale mensontwikkeling’: dat wil zeggen dat we gericht zijn op het ” BEVRIJDEN van jou uit jouw zelf opgebouwde kooi” , waarbij we heel nadrukkelijk zeggen dat JIJ als deelnemer de regie houdt.

De kooi, die tralies heeft van beperkende overtuigingen, van een tekort aan eigenwaarde, van systemische en collectieve verstrikkingen en mogelijk zijn er nog meer tralies van een aard waar we ons op dit moment nog niet eens bewust van zijn.

In een volgende fase dagen we je uit jouw meer geheelde zelf in de wereld neer te zetten. De weg van BINDING naar meer AUTONOMIE en zelfsturing.

Voor ons geldt:  “Eerst helen en dan herscheppen” . We bieden je de kans om de stap te maken van OVERLEVEN naar LEVEN. Dat betekent ook dat wij ondersteuning geven om de volle verantwoordelijkheid van ons leven en de effecten daarvan op anderen – nu en in de toekomst – te overzien en te dragen. 

Wij doen dat met behulp van trainingen, individuele coaching, workshops, opstellingen en andere werkvormen. Voor ons belangrijke uitgangspunten daarbij zijn gelijkwaardigheid, betrokkenheid, onvoorwaardelijkheid en – waar mogelijk – de nodige dosis humor.

Machteld Licht & Toon de Boer

Abonneer je op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews cursisten

Tweets