Wijs worden op het Wad

WIJS WORDEN
OP HET WAD

Opstellingen van het verlangen: een traumaverwerkingsmethode

Zo ingenieus als het leven op en in het wad is, zo intelligent zit ook ons eigen systeem in elkaar. En met systeem bedoelen we ons systeem van herkomst, daar waar we vandaan komen, en het systeem waar we dagelijks mee leven: ons lijf.

Inzicht krijgen in hoe wij gevormd zijn door ons systeem geeft inzicht en stevigheid. Alleen als wij ons eigen verhaal kennen, kunnen wij herhalingen voorkomen.

Het verlangen als richtingwijzer

In het begin van oktober 2017 organiseert Licht en de Boer voor de 5de keer een 3-daagse workshop op het mooie Vlieland. In deze dagen maak je kennis met opstellingen van het verlangen. Elk thema waar jij wat mee uit te zoeken hebt kun je in brengen: van fysieke klachten tot ongewenste emoties en dilemma’s waar je mee worstelt.
De ervaringen die je in jouw (vroege-) kindertijd hebt gehad, hebben effect op de ontwikkeling van je emotionele systeem en dus op je fysieke lichaam en jouw manier van denken. Tijdens deze workshop krijg je de gelegenheid te onderzoeken welke delen van jouw eigen IK in de vergeethoek beland zijn en wat er nodig is om dichter bij jouw verlangen te komen. Het doel is om delen van jezelf terug te vinden waardoor het mogelijk wordt om op een andere manier relaties aan te gaan. Of bestaande relaties verdieping te geven.

Om uiteindelijk meer vreugde, rust en ruimte te ervaren en mededogen naar jezelf en anderen ontwikkelt.

Natuurlijk is er naast het werken aan je eigen proces tijd om het eiland te verkennen. Wij nodigen je van harte uit ons te ontmoeten op deze waddenparel.

Werkwijze

In de opstellingen onderzoeken we die patronen die ons dwars zitten en belemmeren en zoeken gezonde delen in onszelf die we misschien te weinig hebben ontwikkeld of aangesproken. Dit genereert energie en versterkt zelfs ons immuunsysteem. En waar beter kun je dan na het afwikkelen en opbouwen van deze innerlijke delen in jezelf, beter uitrusten dan op een eiland als Vlieland?!

Door te werken met het verlangen, de vonk die in ieder mens leeft, ga jij samen met ons jouw structuren onderzoeken en de gezonde delen in jezelf versterken. Het verlangen formuleer jij zelf in een zin. Zo wordt het verlangen een richtingaanwijzer naar meer balans en rust, kracht en energie. De opstellingsvorm, volgens de werkwijze van Franz Ruppert, maakt het mogelijk te onderzoeken wat er tussen jou en jouw verlangen in staat.

Resultaat

  • je bent in staat om een meer reële en voor jou gezonde relatie met de leden van jouw systeem van herkomst op te bouwen.
  • jij hebt helder hoe jij getraumatiseerd bent kunt jezelf helen en hebt helder hoe jij kunt voorkomen die aan jouw kinderen door te geven.
  • je kunt een meer diepgaande relatie met jouw partner opbouwen, omdat jij je bewust bent van de triggers die het trauma activeren en uiteindelijk zullen die triggers geen vat meer op je krijgen.
  • je zult meer levensenergie krijgen omdat trauma’s niet meer onderdrukt hoeven te worden.

Begeleiders

Deze bijzondere 3-daagse wordt begeleid door Daniela Depau en Toon de Boer, daarnaast is er een assistent.

Aanvangsniveau

Geen vooropleiding nodig.

Kosten

a. voor mensen die een opstelling willen doen: € 295,00 (max 10 opstellingen)
b. voor mensen die als representant mee willen doen: € 175,00 (max 10 personen)

Op de workshopdagen krijg je koffie, thee en lunch. Deelnemers verzorgen zelf hun overnachting.

Locatie

Vlieland

Nog geen data bekend.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring
Nieuwsbrief*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

BEGELEIDERS

Toon de Boer

Toon de Boer

Daniela Depau

Daniela Depau