Het vierde jaar: persoonlijk begeleiden

HET VIERDE JAAR:
PERSOONLIJK BEGELEIDEN

De transitie.

Geloof je met je hart?
ik geloof
met de taal

En heb je lief met je handen?
Ik heb lief met
het wonder

en wat verwacht je dan?
de hoop dat het anders kan.

In het vierde jaar staat geloven in jezelf, geloven in de ander, in wat je doet en waar je voor staat centraal.
Het woord geloven roept bij veel mensen, begrijpelijk, weerstand op. Terwijl er in de afgelopen jaren veel afscheid is genomen van wat je ooit geloofde en voor vanzelfsprekend aannam, is er nu een verschuiving opgetreden naar vertrouwen, een andere betekenis van het woord geloven.
Vertrouwen op wie je geworden bent, vertrouwen op je bagage, vertrouwen in je proces, vertrouwen op het pad dat je loopt.

Daar past het woord transitie bij. Niets of niet veel is meer wat het lijkt. Waarden zijn herschikt of zelfs veranderd. Overtuigingen zijn afgewogen en aangepast of zijn zelfs verschoven van plek. Een gevoel van missie en een bewustzijn van identiteit is groeiende.
Gedragingen zijn hoewel hardnekkig met een glimlach omgevormd en je omgeving reageert mogelijk anders op jou en jij op je omgeving.
Je gelooft en vertrouwt op veranderingsprocessen in jezelf en bij de ander zodra er bewustzijn groeit.
In het vierde jaar zet jij je eigen bewustzijn in om anderen te laten groeien en daar groei je zelf ook weer aan. Zo ronden we de cirkel in onze opleidingen die vanaf het eerste jaar persoonlijke ontwikkeling, het tweede jaar master en het derde jaar Post Master met een opleidingsjaar dat we De Transitie noemen. Het jaar waarin jij je eigen proces vervolgt, jij je eigen identiteit verder verstevigt en een stap neemt in het begeleiden van anderen door het beste van jezelf in te zetten.
Jezelf nog meer tot expressie brengen vanuit die waarden en overtuigingen van waaruit jij wilt leven, die vermogens inzetten omdat ze je vervulling geven, dat is waar we in dit finale opleidingsjaar mee en naar toe werken in gezamenlijkheid.

 

Vormgeving

12 dagen op telkens een donderdag per maand. Start in mei 2019 t/m juni 2020 en daarna een afsluitende certificatiedag.
Halverwege het jaar vragen we je om 1 coachée te gaan begeleiden. Of iemand uit jouw eigen omgeving of iemand uit bijvoorbeeld onze eerste jaaropleiding.
Aanvullend kun je kiezen om een assistentschap in het eerste jaar te doen.

Certificering

Dit jaar sluit jij af waarbij je een keuze kunt maken voor:

  1. afsluiten van jouw persoonlijke groei-jaar m.b.v. een presentatie
  2. en eventueel gevolgd door een afsluiting van m.b.t. de begeleidingsvaardigheden. Je ontvangt dan een certificaat Persoonlijk Begeleider.

Kaders

Naast IoPT en NLP als belangrijkste kaders gebruiken we de Karakterstijlen.

Aanvangsniveau

Instroom mogelijk voor deelnemers met een Master Practitioner certificaat en een bewijs van deelname aan de 9-daagse IoPT opleiding of gelijkwaardige opleidingen.

Tijden

9:30 - 17:00

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen: € 2.100 incl. materiaal, lunches en dagverzorging.

Nog geen data bekend.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring
Nieuwsbrief*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

TRAINERS

Toon de Boer

Toon de Boer

Daniela Depau

Daniela Depau