IoPT - Verdieping 1

TALENTENSPEL EN IoPT

IoPT zelf-resoantie

Een nieuwe 3-daagse:

Vorig jaar september hebben we een try-out georganiseerd met een combinatie van het Talentenspel en IoPT. Deze dagen werden door de deelnemers als heel succesvol ervaren. Voor ons een reden om die combi dit jaar te herhalen in een iets uitgebreide vorm: de 2-daagse wordt een 2-daagse met een terugkomdag. Dus 3 dagen in totaal; een 3-daagse.

Dag 1: Talentenspel o.l.v. Michèle Wattel

Dag 2: uitwerken van de talenten m.b.v. interactieve resonanties o.l.v. Daniela Depau, Toon de Boer en Michèle Wattel

Dag 3: terugkomdag

Licht & de Boer en Bureau WonderWell organiseren een bijzondere en interactieve 3-daagse waarin je op dag 1 aan de slag gaat met het Talentenspel en op de 2de dag jouw talenten nader leert kennen en integreren door middel van interactieve zelfresonanties vanuit de IoPT. Dag 3 geeft ruimte voor verdere integratie en een terugblik.

Michèle over het Talentenspel:

Het TALENTENSPEL is niet voor watjes. Het is een spel maar geen spelletje. Het gaat over jou, je fratsen en patronen, over je binnenwereld, je verlangens, je plek in de wereld en over je ziel en je zaligheid. Het raakt je in je wezen en spiegelt je feilloos waar je vast zit en waar je aan vasthoudt. Het brengt je in contact met je diepste weten en je krachtigste bronnen.

Dus, niet voor watjes, maar ook niet moeilijk. Je hoeft er niet veel voor te 'doen' anders dan je openstellen voor de symbolische beelden en metaforen vanuit je onderbewustzijn die jou energetisch in beweging brengen. Het is bijna als smelten, laagje voor laagje van je af voelen vallen wat je aan (valse) zelfbeelden hebt opgebouwd in de loop van je leven.

En iedereen heeft zelfbeelden opgebouwd. Om te overleven, om je ouders niet teleur te stellen, om te passen in de mal die je is voorgehouden, om...noem maar op.

Gaandeweg het spelen treedt er een verschuiving op van stap voor stap loslaten wat niet klopt. Naar beetje bij beetje toelaten wat wel waarachtig is voor jou.

Met het leren kennen van je talenten en erkennen van hun waarde stroomt er steeds meer innerlijke kracht je systeem binnen. Dan ontstaan er kleine en grote wonderen. En het grootste wonder is wel dat je JEZELF weer vindt, authentiek en stevig geworteld in je eigen grond. Dan sta je midden in je leven en groeit het vertrouwen in jouw unieke pad en het vertrouwen dat alles wat nodig is voor jou, in jou aanwezig is, en altijd al was.

Je hoeft niet buiten jezelf te zoeken, omdat je je eigen zielenkracht kent en stevig op de troon zit in je eigen koninkrijk. Je hebt de beschikking over al je talenten, precies die talenten die passen bij jouw levensmissie, die alleen jij kunt realiseren. Afstemming op je Ziel en jouw unieke leven is wat werkelijk gelukkig maakt. Al het andere is uiteindelijk flauwekul.

Het gaat over volwassen worden, opstaan, troep opruimen en vertrouwen opbouwen, in jezelf en in het leven in al haar facetten.

En daar vinden Bureau WonderWell en Licht & de Boer elkaar.

Daniela en Toon over IoPT en interactieve zelfresonanties:

Hiermee wordt zichtbaar wat je nodig hebt om de regie te nemen over je eigen leven en je talenten en tevens wat jou belemmert dat te doen. Je krijgt meer inzicht in je blokkades, waar die vandaan komen en hoe die doorwerken in de vorm van overlevingsstrategieën.

Je krijgt de ruimte om afgesplitste delen te herkennen en te erkennen, toe te laten en te integreren: de verloren gegane potentie wordt hersteld.

Jouw gezonde delen worden sterker en je kunt met meer energie dat leven leiden dat je werkelijk wilt. En zo kom je stap voor stap dichter bij jezelf en je volledig menszijn.

Daniela en Toon bekijken de menselijke ontwikkeling, de ontwikkeling van je cognitieve en emotionele zelf, vanuit de IoPT-visie (Identity oriented PsychoTrauma theorie). En als wij over delen van je psyche spreken dan raakt dat ook de “beelden en metaforen vanuit het onderbewuste” die je mede in beweging brengen.

De combinatie van Talentspel en IoPT maakt het mogelijk om echt te onderzoeken of jouw talenten met gezonde delen van jezelf en met je Ziel verbonden zijn. Of dat het vervormingen zijn die je in de loop van jouw (ziele) leven in verschillende relaties ontwikkeld hebt.

In deze nieuwe samenwerking bieden we je alle ruimte om te schatgraven en zo contact te maken met die delen in jezelf die afgesplitst, vervormd en/of onrijp zijn en vooral met je gezonde groeikracht. De rijke beeldtaal van het Talentenspel en combinatie met de IoPT en haar resonanties vormen een krachtige en helende manier van zelfontmoeting en -ontwikkeling.

Deze 3-daagse geeft bodem onder je groei richting het leven van jouw dromen.

In deze 3-daagse krijgt elke deelnemer de gelegenheid om met onze ondersteuning “het onderzoek” zelf te doen. Het worden drie intensieve werkdagen die je inzicht geven in de eigenheid en gezondheid van jouw psychische structuur. In de taal van het talentspel zou je kunnen zeggen: je krijgt helder welke invloeden van anderen er nog in jouw koninkrijk aanwezig zijn.

Wanneer en tijden

2021: 27 en 28 mei en als terugkomdag 9 juli.
We werken op alle dagen van 09.30 -17.30 uur

Aanmelden kan vanaf 15 februari

Voor wie

  • Voor iedereen die inzicht wil krijgen in eigen drijfveren en dromen
  • Voor iedereen die kennis wil maken met het Talentenspel en de IoPT-methodiek
  • Voor iedereen die kennis wil maken met de werkwijze van Michèle, Daniela en Toon

Aanvangsniveau

Geen vooropleiding nodig.

Groepsgrootte

We werken met minimaal 12 en maximaal 15 deelnemers.

Kosten

De kosten van deze unieke 3-daagse zijn € 587,50. Aanmelden kan vanaf 15 februari.
Dat is inclusief 3 x lunch, verzorging gedurende de dagen en materiaal.

Locatie

Landgoed Ehzerwold
Hoogenkampzaal
Ehzerallee, 14 Almen

Data voor 2023 volgen binnenkort.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring
Nieuwsbrief*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

TRAINERS

michele-wattel

Michèle Wattel

Daniela Depau

Daniela Depau

Toon de Boer

Toon de Boer