Slider

OPSTELLINGEN VAN HET VERLANGEN
IoPT

Info

Opstellingen van het verlangen

Op een onbewust, diep niveau zijn mensen met elkaar verbonden. De sterkste (ver)bindingen vind je tussen familieleden en met name tussen gezinsleden.

In zo’n situatie word je bij je geboorte lid van een familie en voel je de verbinding met dat familiesysteem. Je ervaart dat er binnen dat systeem een eigen plek voor jou is. Je ouders geven je waar je behoefte aan hebt en jij mag dat als kind aannemen. En dat is dan de ideale situatie die we beschrijven. Vaak genoeg ervaren mensen dat het verhaal hierboven, niet waar is. Soms is er geen plek, is er geen aandacht: we ervaren chaos.

Daarom werken wij op dit moment vrijwel uitsluitend met een methode die we het “Opstellen van het Verlangen of de Intentie Methode” noemen, waarmee we contact maken met de relatie van de delen in ons zelf: gezonde delen, overlevingsdelen en getraumatiseerde delen.

Als je jouw plek kent is de beweging naar het gezonde deel van jezelf veel gemakkelijker te maken. In dat gezonde deel zitten namelijk alle hulp- en krachtbronnen die je nodig hebt om je eigen leven vorm te geven.

Je zit echter vaak zo verstrikt dat je je niet zo ontwikkelt zoals je zelf wil. Een verstrikking met het systeem waar je uit voort komt; een verstrikking met één van je ouders, waarbij je emotioneel voor je ouder of voor het systeem gaat zorgen. Als kind raak je overbelast, draag je een te grote verantwoordelijkheid of draag je werkelijk de last van één van je ouders; en dat kan een leven lang duren. Het kan zelfs voorkomen dat je een trauma van je ouders overneemt.

Bovenal blijft iedereen loyaal aan het systeem, aan dat waar je vandaan komt en dat geeft vaak een bekend maar onbevredigend gevoel. Het lijkt alsof je niet je eigen leven leidt, maar dat van je vader, moeder, of soms zelfs broer of zus. Dat gevoel van onvrede komt ook doordat je niet je volledige potentieel kunt benutten. En soms laat de verstrikking zich zien in de vorm van een ziekte. Die ziektes, vooral auto-immuun ziektes, zijn soms symptomen van zware systemische belastingen

Met opstellingen worden je je bewust van hoe de delen in jezelf werken. Delen die soms zijn overgenomen zijn van je moeder of vader. Dat inzicht is een eerste stap om beslissingen ten gunste van jezelf te nemen; de belastingen, de trauma’s, afsplitsingen of uitsluitingen worden zichtbaar.

Werkwijze

Je geeft je verlangen/wil of wens vorm in een zin van maximaal 7 woorden: "Ik wil.........etc."; "ik verlang ernaar om ..... etc" Of je formuleert een onderzoekszin: "Wat moet ik loslaten" bijvoorbeeld. Onder elk woord zit een heel betekenis veld: er komen delen tevoorschijn die je in jezelf hebt opgeslagen.

Voor elk woord kiest je vervolgens een persoon die met dat woord in resonantie gaat. Deze methodiek staat bekend als interactieve zelfresonantie (IZR). Met elkaar onderzoeken we hoe elk intern deel werkt en mogelijk hoe dat deel in jou terecht gekomen is. Zo maakt je zelf zichtbaar wat tot dusver niet gezien is of niet gezien mocht worden.

Deze resonantie processen kunnen mensen die een persoonlijk ontwikkeltraject of een coachtraject volgen, ondersteunen bij hun proces. 

Resultaat

Deze reis heeft slechts één doel voor ogen: jou meer in contact te brengen met jezelf! En dat kan als je die delen van jezelf integreert die tot nu toe waren afgesplitst. Die delen van jezelf die je in de loop van dit leven uit het oog bent verloren. Je hervindt een grote innerlijke, rustige kracht, waardoor jij jouw uniciteit naar buiten kunt brengen. Je volgt meer en meer je eigen pad.

Praktisch

Duur

Licht & de Boer organiseert regelmatig opstellingsdagen: zie de agenda. Dan werken we met maximaal 5 cliënten.
Elke opstelling vraagt zo’n anderhalf uur tijd.

Deelname

Elke cliënt is, als de fysieke toestand dat toelaat, ook als representant beschikbaar voor de opstelling van een ander.
Wij zorgen halverwege voor een broodje en een kopje soep.

Kosten

€ 175,- voor het inbrengen van een vraag met een opstelling en de mogelijkheid voor een kort telefonisch nagesprek en € 50,– als je als representant aan zo’n dag wilt deelnemen.

Tijden

14:00 - 21:00

Locatie

Landgoed Ehzerwold
Ehzerallee, 14 Almen

Extra

Naast de eendaagse opstellingen organiseren we door het jaar heen 2-daagse workshops.
Deze workshops zijn soms thema gericht. We blijven dan als groep 2 dagen bij elkaar zodat je naast je eigen opstelling als representant in de opstelling van een medecursist meewerkt.

De opstellingen dragen een IoPT karakter, d.w.z. gericht zijn op verkenningen in jou om te zien welke gebeurtenissen van traumatisch aard jij met je mee draagt en hoe je daar uit kunt komen.

De kosten van deze 2-daagses bedragen € 225,00 incl verzorging. Maximaal kunnen zich hiervoor 8 cliënten aanmelden.

Zie voor data de agenda: workshop IoPT

Agenda

Identiteitsgericht IZR werk (2019)

16 dec 2019

Identiteitsgericht IZR werk (2020)

13 jan 2020, 10 feb 2020, 9 mrt 2020, 6 apr 2020, 18 mei 2020, 8 jun 2020, 6 jul 2020, 31 aug 2020, 28 sep 2020, 26 okt 2020, 23 nov 2020 en 14 dec 2020

Vraag

Invalid Email

Lees de privacyverklaring voordat je akkoord gaat.

BEGELEIDERS

Toon de Boer

Toon de Boer

Machteld Licht

Machteld Licht