Slider

IDENTITEITSGERICHT
IZR WERK

IDENTITEITS
GERICHT
IZR WERK

Info

Opstellingen van het verlangen

Op een onbewust, diep niveau zijn mensen met elkaar verbonden. De sterkste (ver)bindingen vinden we tussen familieleden en met name tussen gezinsleden.

In zo’n situatie word je bij je geboorte lid van een familie en voel je de verbinding met dat familiesysteem. Je ervaart dat er binnen dat systeem een eigen plek voor jou is. Je ouders geven je waar je behoefte aan hebt en jij mag dat als kind aannemen. En dat is dan de ideale situatie die we beschrijven. Vaak genoeg ervaren mensen dat het verhaal hierboven, niet waar is: soms is er geen plek, is er geen aandacht: we ervaren chaos.

Daarom werken wij op dit moment vrijwel uitsluitend met een methode die we het “Opstellen van het verlangen/intentie” noemen, waarmee we contact maken met de relatie van de delen in ons zelf: gezonde delen, overlevingsdelen en getraumatiseerde delen.

Als we onze plek kennen is de beweging naar het gezonde deel van onszelf veel gemakkelijker te maken. In dat gezonde deel zitten namelijk alle hulp- en krachtbronnen die nodig zijn om ons eigen leven vorm te geven.

We zitten echter vaak in een verstrikking die ervoor zorgt dat we ons niet zo ontwikkelen zoals we zelf willen. Een verstrikking met het systeem waar we uit voort komen; een verstrikking met een van onze ouders, waarbij wij emotioneel voor een ouder of voor het systeem gaan zorgen. Als kind raken we overbelast, dragen we een te grote verantwoordelijkheid of dragen we werkelijk de last van een van de ouders; en dat kan een leven lang duren. Het kan zelfs voorkomen dat we een ouderlijk trauma overnemen.

Bovenal blijven we loyaal aan ons systeem, aan dat waar we vandaan komen en dat geeft ons vaak een bekend maar onbevredigend gevoel. Het lijkt alsof we niet ons eigen leven leiden, maar dat van onze vader, moeder, soms zelfs broer of zus. Dat gevoel van onvrede komt ook doordat je niet je volledige potentieel kunt benutten. En soms laat de verstrikking zich zien in de vorm van een ziekte. Die ziektes, vooral auto-immuun ziektes, zijn soms symptomen van zware systemische belastingen

Middels opstellingen worden wij ons bewust van hoe de delen in ons zelf werken. Delen die soms niet van onszelf zijn, maar overgenomen zijn van onze moeder of vader. Dat inzicht is een eerste stap om beslissingen ten gunste van onszelf te nemen; de belastingen, de trauma’s, afsplitsingen of uitsluitingen worden zichtbaar.

Werkwijze

De client geeft zijn verlangen/wil of wens vorm in een zin van maximaal 7 woorden: "Ik wil.........etc."; "ik verlang ernaar om ..... etc" Of er wordt een onderzoekszin geformuleerd: "Wat moet ik loslaten" bijvoorbeeld. Onder elk woord zit een heel betekenis veld: er komen delen te voorschijn die we in ons opgeslagen hebben.

Voor elk woord kiest de client vervolgens een persoon die met dat woord in resonantie gaat. Deze methodiek staat bekend als interactieve zelfresonantie (IZR). De client maakt contact met de resonanten, dus met delen die in hem zitten en onderzoekt hoe dat interne deel werkt en mogelijk hoe dat deel in de client terecht gekomen is. Zo maakt de client zelf zichtbaar wat tot dusver niet gezien is of niet gezien mocht worden.

Deze resonantie processen kunnen mensen die een persoonlijk ontwikkeltraject of een coachtraject volgen, ondersteunen bij hun proces. 

Resultaat

Deze reis heeft slechts één doel voor ogen: jou meer in contact te brengen met jezelf! En dat kan als je die delen van jezelf integreert die tot nu toe waren afgesplitst. Die delen van jezelf die je in de loop van dit leven uit het oog bent verloren. Je hervindt een grote innerlijke, rustige kracht, waardoor jij jouw uniciteit naar buiten kunt brengen. Je volgt meer en meer je eigen pad.

Praktisch

Duur

Licht & de Boer organiseert regelmatig opstellingsdagen: zie de agenda. Dan werken we met maximaal 5 cliënten.
Elke opstelling vraagt zo’n anderhalf uur tijd.

Deelname

Elke cliënt is, als de fysieke toestand dat toelaat, ook als representant beschikbaar voor de opstelling van een ander.
Wij zorgen halverwege voor een broodje en een kopje soep.

Kosten

€ 175,- voor het inbrengen van een vraag met een opstelling en de mogelijkheid voor een kort telefonisch nagesprek en € 50,– als je als representant aan zo’n dag wilt deelnemen.

Tijden

14:00 - 21:00

Locatie

Landgoed Ehzerwold
Ehzerallee, 14 Almen

Extra

Naast de eendaagse opstellingen organiseren we door het jaar heen 2-daagse workshops.
Deze workshops zijn soms thema gericht. We blijven dan als groep 2 dagen bij elkaar zodat je naast je eigen opstelling als representant in de opstelling van een medecursist meewerkt.

De opstellingen dragen een IoPT karakter, d.w.z. gericht zijn op verkenningen in jou om te zien welke gebeurtenissen van traumatisch aard jij met je mee draagt en hoe je daar uit kunt komen.

De kosten van deze 2-daagses bedragen € 225,00 incl verzorging. Maximaal kunnen zich hiervoor 8 cliënten aanmelden.

Zie voor data de agenda: workshop IoPT

Agenda

Identiteitsgericht IZR werk (2019)

16 dec 2019

Identiteitsgericht IZR werk (2020)

13 jan 2020, 10 feb 2020, 9 mrt 2020, 6 apr 2020, 18 mei 2020, 8 jun 2020, 6 jul 2020, 31 aug 2020, 28 sep 2020, 26 okt 2020, 23 nov 2020 en 14 dec 2020

Vraag

Invalid Email

Lees de privacyverklaring voordat je akkoord gaat.

BEGELEIDERS

Toon de Boer

Toon de Boer

Machteld Licht

Machteld Licht