Het liep met het rondmaken van de nieuwsbrief even iets anders dan gepland: de bedoeling was om die voor de Kerst nog de deur uit te doen. En dat lukte mij niet: er waren teveel externe zaken die in de laatste werkweek van het jaar aandacht vroegen. Waardoor ik in mijzelf geen ruimte voelde om de nodige zorgvuldige aandacht aan de nieuwsbrief te kunnen besteden.

En ik heb inmiddels wel geleerd om dan resoluut te kiezen voor kwaliteit. Kwaliteit en aandacht voor de artikelen en daarmee voor mijn boodschap aan de lezers.

Dus hier is’tie dan: direct in de eerste week van het nieuwe jaar.

Ik heb kunnen genieten van de stilte in de Kerstperiode: geen afspraken, geen aanspraak. Een heerlijke tijd om achterstallig leeswerk te verrichten en om te reflecteren.

Een nieuwe start

Er waren in 2023 de nodige personele wisselingen: Daniela heeft haar studie Italië kunde opgepakt aan de UvA en daardoor kwam er plek vrij voor Krijna en Hanneke. We hebben de tijd genomen om aan elkaar te wennen. Inmiddels gaat dat mij ook goed af: ik heb geleerd beiden een bedding te geven. Je kunt ook spreken van een open space houden, waardoor zowel Krijna als Hanneke zich in alle veiligheid kunnen ontwikkelen. En dat proces: je steeds meer eigen voelen in trainingen en bij de individuele processen, die we altijd met twee trainers uitvoeren, verloopt goed en van beide kanten tot volle tevredenheid.

Dat maakt dat we dit jaar meer initiatieven gaan ontwikkelen: er komen meer trainingen en workshops op de agenda te staan. Wij zijn er mee bezig.

Er komt onder andere:

  • Een andere invulling van de IoPT verdieping: met een modulaire opzet.
  • Een mogelijkheid om op een laagdrempelige manier bezig te blijven met jouw ontwikkeling.
  • Een IoPT-basis groep op vrijdagen en zaterdagen.
  • Ook meer IoPT dagen op zaterdagen

Kortom: we bouwen verder.

Een fijne energie

Daarnaast is het voor mij heel fijn te merken dat Hanneke, Krijna en ook Anja zich verder scholen in IoPT. Hanneke en Anja volgen de opleiding in München en Krijna, Anja en ik gaan half mei naar Franz Ruppert en Marta Torsheim in Oslo. Door de opleidingen ontstaat er een meer gezamenlijk kader van waaruit we werken en ontstaat er de mogelijkheid beslissingen te nemen met betrekking tot de manier van werken.

Zoals je leest: we zijn on-track. En dat geeft een fijne energie.

Rest mij jou als lezer een goed 2024 te wensen: dat het een gezond jaar voor jou mag worden.


Nieuwsgierig? Hou de agenda in de gaten.

Toon de Boer

Toon de Boer