In de opleiding IoPT Basis leer je waarom jij je in bepaalde situaties niet prettig voelt en misschien zelfs buitenproportioneel gedrag vertoont. Je onderzoekt en krijgt inzicht in hoe deze gevoelens en gedragingen in jouw leven terecht zijn gekomen.

Vaak zijn de offers die je uit loyaliteit geeft zo groot dat ze destructief zijn voor je eigen leven.  Het vraagt van je om nu als volwassenen (meer) emotionele afstand te nemen van die mensen die je zo dierbaar of vertrouwd zijn en die je niet helemaal konden geven wat jij als kind nodig had. Deze tekorten of trauma’s uit je eigen leven zullen eerst moeten helen voordat je een volwassen relatie met je naasten kunt hebben.

In onze opleiding krijg je meer inzicht in jezelf. Je leert beter te herkennen wat van jou is, en wat van een ander is en leert ongewenste loyaliteit te onderscheiden van gezonde loyaliteit. Daarnaast krijg je inzicht in de theorie achter deze Identity oriented Psychotrauma (IoPT) aanpak. Een theorie die ontwikkeld is door Franz Ruppert.

Resultaat van de IoPT basis opleiding:

  • je bent in staat om een meer reële en voor jou gezonde relatie met de leden van jouw systeem van herkomst op te bouwen.
  • jij krijgt meer helder hoe jij getraumatiseerd bent geraakt en hoe jij jezelf kunt  helen
  • je kunt voorkomen dat je jouw trauma’s aan je kinderen doorgeeft.
  • je kunt een meer diepgaande relatie met jouw partner opbouwen, omdat jij je bewust bent van de triggers die het trauma activeren en uiteindelijk zullen die triggers geen vat meer op je krijgen.
  • je krijgt meer levensenergie omdat trauma’s niet meer onderdrukt hoeven te worden.
  • je neemt de wereld om je heen meer reëel waar

De opleiding IoPT basis is een stap voor iedereen die:

  1. wil werken aan de heling van zichzelf
  2. zich het IoPT-werken of coachen op deze manier eigen wil maken.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op via

of kijk op de website en meld je aan.

Ps.: Herhalers ontvangen een korting van 25%!

Toon de Boer

Toon de Boer