De oriënterende basiscursus gaat het over bewustzijn en bewust worden van jezelf en de wereld om je heen.
Het gaat over de relatie met jezelf en de relaties in je leven.

In het eerste deel van de opleiding, de vijfdaagse Basiscursus, ligt het accent op communicatie en gedragingen die een ander aan ons ervaart en die je zelf vaak niet doorhebt.  Wanneer je een ander effect wilt hebben op je omgeving zoals bijvoorbeeld je kinderen of collega, dan heb je dus zelf iets te doen.

Tijdens de vijfdaagse komen de volgende thema’s aan bod:

  • Grenzen, intern en extern
  • Spiegelen en afstemmen
  • Contactvaardigheden, hoe werken die bij jou?
  • Verlangen en bewegen, kom ik daar?
  • Waarnemen, hoe doe ik dat wel en niet?
  • Resonanties, wat zijn dat?
  • Hoe ga ik om met een blokkade, een sabotage in mijzelf?
  • Vooronderstellingen; wat is waar en niet waar. Voor mij?

Waar voorheen NLP de enige leidraad was van de basiscursus en het vervolg, geeft nu IoPT de bodem aan al onze opleidingen. Waar NLP een antwoord geeft op de vraag: Hoe doe ik wat ik doe en wat heb ik daarvoor nodig?, is IoPT een werkveld waarin je zelf onderzoekt hoe je geworden bent zoals je tot nu toe bent. Waarin je je eigen levensgeschiedenis gaat begrijpen zodat je andere keuzes kunt gaan maken. De ene methode ondersteunt de andere en in dat samenspel ontmoet jij jezelf en de ander.

Het vervolg op de basiscursus vind je bij Practitioner.

In de vervolgdagen op de OBC die uiteindelijk tot een compleet eerste jaar leiden ga je verdiepen en verbreden. Niet alleen in vaardigheden, ook in een groter besef dat als je eenmaal toegang krijgt tot een beter begrip van jezelf, een groter bewustzijn, er geen weg terug meer is.

Leren luisteren zonder oordeel, onverdeelde aandacht hebben voor een ander en voor jezelf, serieus genomen voelen en begrepen worden. Essentiele behoeften van ons als mens die je eigenwaarde en zelfvertrouwen geven. Zodat je aan innerlijke kracht kunt winnen.

Je leert vermogens te ontwikkelen in contact met jezelf en de ander, en door te ontdekken wat echt belangrijk is in jouw leven. Jouw overlevings- of copingsmechanismen ontdekken die je ondermijnen en uitputten. En die zo hardnekkig kunnen zijn.

Werkwijze

NLP gebruiken wij om jouw gezonde delen te versterken, wij leren je geen trucjes omdat ze voor een kwik fit zorgen. We geloven in duurzaam herstel en oneindig potentieel en niet in pleisters plakken. Transactionele Analyse gebruiken we om tot inzicht te komen en met name de IoPT om de eigen autonomie te ontwikkelen. Pijn aankijken en vreugde te ontwikkelen. Zodat een gevoel van samenvallen in jezelf, je meer een voelen en weten in zicht komt.

Aanvang: de Basiscursus start op 19 sep 2020

Kosten OBC: deze 5 dagen kosten € 725,00 incl. lunch en materiaal

Kosten OBC en Practitioner vervolg (totaal 18 dagen incl. certificeringsdag): € 2850,00 incl. lunch en materiaal

Tijden: 9:30 – 16:30

Locatie: Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee 14, Almen

Aanmelden en meer informatie

Toon de Boer

Toon de Boer