En zo zaten we afgelopen woensdagmiddag 5 juli aan tafel in onze trainingszaal te Almen. Daniele Depau, Anja Hylkema, Hanneke Leijdekkers, Krijna Klopman en ik, Toon de Boer.

Er zijn wat veranderingen op komst: Daniela gaat haar wens om een universitaire studie te doen vervullen. Als dochter van een Sardijnse vader en een Hollandse moeder gaat ze haar hart achterna, en gaat ze de komende jaren aan de UvA “Italië-studies” volgen.

Dat betekent dat Daniela’s activiteiten binnen Licht & de Boer vrijwel stoppen, met een uitzondering voor de in maart gestarte Master Practitioner. Op die geplande dagen zal ze zoveel mogelijk nog aanwezig zijn.

En dat is anders: zo lang Licht & de Boer in Almen werkt, en dat is inmiddels alweer ruim 10 jaar, zo lang is Daniela bij vrijwel elke training aanwezig geweest. Eerst als assistent naast Machteld en Toon, later, na het overlijden van Machteld, als trainer/begeleider.

Samenwerken


Voor mij betekent dat dus ook een verandering. Daniela was de afgelopen jaren de vaste kracht naast mij. Samen hebben we trainingen vormgegeven, zowel NLP als IoPT-trainingen. En samen hebben we met tientallen mensen in een individueel en persoonlijk begeleidingstraject gewerkt. Je raakt op elkaar ingespeeld, weet waar elkaars sterke en minder sterke kanten liggen, en kunt elkaar opvangen op momenten dat dat nodig mocht zijn.

Het maakt mij altijd weer blij om met iemand samen te werken op een manier die aanvullend is, zodat er een sfeer ontstaat van 1 + 1 = 3. Geen competitie, geen strijd maar puur complementair.

Daarnaast hebben Daniela en ik de zorg van Machteld gedeeld tijdens haar ziekte. En later hebben we het verdriet over het overlijden van Machteld samen met de cursisten mogen verwerken. Persoonlijk ben ik Dani daar zeer dankbaar voor. Diep menselijk om elkaar zo te ondersteunen.

Naast dit persoonlijke afscheid is er dus ook een afscheid op organisatorisch niveau. Dat afscheid van de organisatie hebben we afgelopen woensdag gevierd. Daniela als vertrekkend lid van Licht & de Boer, Hanneke en Krijna als nieuwe leden van de organisatie. Anja, de laatste jaren ons vaste administratief en financieel ankerpunt en ikzelf, Toon, wij blijven en kijken uit naar de ontwikkelingen na de zomer.

Afscheid moet je vieren.

Op woensdag 23 augustus hebben we daarom een open huis voor oud deelnemers om het afscheid van Daniela te vieren.

Ben je oud deelnemer en wil je afscheid nemen van Daniela? Je bent van harte uitgenodigd om nog even een babbeltje met haar te maken en haar succes te wensen met de volgende stap op haar levenspad.


Schrijf maar alvast in je agenda: wo 23 aug tussen 16.00-20.00 uur afscheid van Daniela in onze trainingszaal te Almen.

Toon de Boer

Toon de Boer