In deze tijd waarin iedereen te maken heeft met een situatie die niet overeenkomt met dat wat we hadden verwacht, worden we uitgedaagd. Uitgedaagd om de balans in jezelf te vinden tussen tegenslagen, momenten van verdriet en momenten van geluk en dankbaarheid.

Dan is het voor mij zo prettig dat er mensen zijn die zinvolle woorden spreken en schrijven over dat verlies van een perspectief. Zoals mevrouw Edith Eger met haar boeken “De keuze” en “Het geschenk”. En Victor Frankle met zijn boek: “De zin van het bestaan”.

Beide mensen hebben een concentratiekamp verleden en zijn later psychotherapeut en psychiater geworden.

 

Dankbaarheid en herinnering

In bijgaande video wil ik jullie graag meenemen naar een Nederlander: Paul de Blot. In een paar minuten neemt hij ons mee in zijn waarheid over dankbaarheid, her-innering en geheugen. Over zoals hij het zegt, voelen vanuit je hart en denken vanuit je hoofd.

 

Mensen om je aan te spiegelen

Voor mij zijn en blijven dit mensen die voor zichzelf een uitweg uit het uitzichtloze gevonden hebben. En daarmee zijn het voorbeelden. Niet om te volgen maar om mij aan te spiegelen. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen op zijn/haar manier die balans in een uitzichtloze situatie kan vinden. En uitzichtloos is het voor mij in deze tijd niet.

En hoe is dat voor jou?

Dankbaarheid en herinnering: mensen om je aan te spiegelen

Onze opleidingen vormen eenzelfde spiegel. Wij geven geen opleidingen om jou te laten zien hoe je MOET leven, wij geven opleidingen waarin jij in de spiegel kijkt en zelf conclusies trekt m.b.t. HOE jij WILT leven. Daar worden we, jij en ik, volwassen van.

 

Kijk maar eens op Lichtdeboer.nl of zoek contact en kom eens praten.

Wil je eerst eens op je gemak lezen over de idealen, kennis en ervaringen van Licht & de Boer vraag dan het (gratis) E-book “Bewust Worden’ hier aan.

 

 

Toon de Boer

Toon de Boer