Misschien heb je de film “De Matrix” weleens gezien, of heb je erover gelezen. Een film met als issue ‘het leven in een illusie’ of ‘het leven in de werkelijkheid’

 

Als de hoofdpersoon de blauwe pil slikt blijft hij in de illusie leven, slikt hij de rode pil dan zal die hem confronteren met de realiteit. En vaak wordt die film ingedeeld in de categorie van SF (Science Fiction)

 

Realiteit

En wat nu als die film een perfecte vertoning is van ons leven? We denken dat we in de realiteit leven, maar in werkelijkheid is het een illusie: de Matrix.

 

Vast staat dat we slechts een bepaald deel van dat wat ons omringd kunnen waarnemen, inclusief onszelf: dat is de bewuste wereld.

 

En dat is slechts een fractie van dat wat er waar te nemen is. Jij wordt voor het grootste deel aangestuurd door emoties en gevoelens vanuit je onderbewuste. In verhoudingen: 70 – 80 % is onbewust.

 

Er moet toch meer zijn

De meesten van ons hebben zich in de vroegkinderlijke tijd volledig aangepast aan hun leefomgeving en zijn de dromen van vroeger volledig vergeten.

Misschien vraagt er af en toe nog een gevoel van “er moet toch meer zijn” aandacht.

We zijn van ons eigen pad afgeraakt. En daarmee wordt ons leven bepaald door zelfsabotage en niet meer geloven in je eigen dromen. Velen van ons leven in de Matrix: materiële zaken, rijkdom, vakanties, uitgaan, eten en drinken zijn belangrijker geworden dan onze dromen waarmaken.

 

Ben jij gelukkig met dat leven, voel jij je gezond, door het leven uitgedaagd? Dat zijn vragen waar je volgens mij best eens over na mag denken. Wat kom jij brengen, wat laat jij straks achter?

 

En als je niet tevreden bent, en toe bent aan de rode pil: je weet ons te vinden.

 

 

 

 

Toon de Boer

Toon de Boer