Onze trainingslocatie: Landgoed Ehzerwold – De Hoogenkampzaal. Zo rond 2013 zijn we met onze trainingen in Almen op het Landgoed Ehzerwold terecht gekomen: in de Hoogenkampzaal.

Vooral omdat de sfeer en de energie goed voelden. En het klikte met het personeel: zeer behulpzaam. Dat maakt dat wij ons konden concentreren op ons werk: koffie, thee, lunches werden voor ons verzorgd.

Gaandeweg kwamen wij meer te weten over de historie van Ehzerwold: gebouwd in de jaren 1914-1916 door Clara Janssen en echtgenoot Pieter vd Harst, voormalig scheepsarts, als een ziekenhuis op homeopathische grondslag. Algauw werd dit kleine ziekenhuis met 25 bedden omgebouwd tot sanatorium, later deed het ook dienst als opleidingscentrum voor verpleegkundigen en werd ook het sanatorium een verpleeghuis.

Vanaf 1998 is het gebouw in gebruik genomen als conferentiecentrum Ehzerwold, later omgedoopt tot Hotel Landgoed Ehzerwold. De naam van onze zaal herinnert aan het prachtige buitenverblijf “ de Hoogenkamp” waarop het ziekenhuis gebouwd is.

Bijzondere plek

En zo is Licht & de Boer alweer bijna 10 jaar verbonden aan deze zaal waar we onze trainingen geven en waar onze coachsessies plaats vinden. Het is een bijzondere plek, een plek waarvan velen direct zeggen dat de energie hier zo goed voelt. Illustratief: iemand komt binnen, kijkt om zich heen en zegt hier moet ik zijn.

Ook zalen nemen energie op: zo is in deze zaal bijvoorbeeld ook de allereerste opleiding systemisch werk in Nederland gegeven. Wij hebben dat werk voortgezet en besteden met ons IoPT-werk ook veel aandacht aan het meergenerationele aspect dat soms zo’n grote impact op latere generaties heeft.

Zo is deze zaal op deze historische plek geworden tot een plaats om stil te staan, een plek om tot rust te komen om te onderzoeken wat maakt dat jij geworden bent wie je bent. Een plek waar al dat wat er in jouw leven gebeurd is er mag zijn en aangekeken kan worden. En dat allemaal zonder oordeel.

Het werken in zo’n zaal is een voorrecht en is ondersteunend voor ons en voor onze cliënten. Als je in de buurt bent, kom dan maar eens kijken en voelen.

Je vindt ons hier:

Landgoed Ehzerwold
De Hoogenkampzaal
Ehzerallee 20
7218 BS Almen

Toon de Boer

Toon de Boer