De Romeinen hebben januari genoemd naar de God Janus, de god van de doorgangen. De godheid van de tijd en overgangen. Hij heeft twee gezichten omdat hij zowel naar voren als naar achteren kijkt.

En dat doen we bij Licht & de Boer ook, vooruit kijken en als dat niet voldoende lukt even achterom kijken om te zien wat er aan de hand is.

Binnen onze opleidingen en cursussen zijn we telkens weer bezig zijn met hoe we naast goede voornemens ook een psychische schoonmaak kunnen houden, welke dingen herhalen we namelijk liever niet?  De laatste dagen van december gebruiken we het oude jaar om te bezinnen, om te herinneren, om ruimte te scheppen en het nieuwe jaar om intenties vast te stellen en punten in de tijd te zetten. Want zoals de grote geschiedenis zich herhaalt, zo is dat ook met onze persoonlijke geschiedenis. Waar kunnen we in onszelf door bewustwording anders met onszelf om leren gaan? En het goede vieren we aan herinneringen en mooie momenten.

Dit keer verzorgen wij als Licht & de Boer een nieuwjaars moment i.p.v. een vuurceremonie aan het einde van het jaar. Gewoon omdat we het eens anders doen.

Je bent welkom op vrijdag 5 januari van 17.00 tot 19.30 uur om met ons en anderen een glas warme wijn of sap te komen drinken, bij het vuur te zijn en naar een verhaal te luisteren van een verhalenverteller, samen het nieuwe jaar in te luiden en wie weet welke verrassende dingen er spontaan langs komen.

We vinden het leuk als je komt en een partner of vriend(in) mee neemt en ook kinderen zijn welkom. Wat we ook leuk vinden als je zelf een bijdrage kunt leveren in de vorm van een (zelfgemaakte) borrelhapje. Wij zorgen voor het vocht, jullie voor een hapje….

Samen vult de tafel zich dan vanzelf.

Laat je even weten met hoeveel je komt??

Graag op


Met warme decembergroet en voor 2018 een hartverwarmend en betekenisvol nieuwjaar.

Machteld en Toon

Erik

Daniela en Anja

 

*Lezerstip :

Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf betoverende (kerst)verhalen voor de donkere, koude avonden – aangevuld met twaalf feestelijke recepten voor een vleugje Engelse kerstsfeer.

Jeanette Winterson “Kerstdagen”, uitgeverij atlas contact

Machteld Licht