En ook dit jaar, 2021, loopt weer ten einde.
En dan kunnen we straks, als je dat wilt, weer terugkijken: wat voor een jaar is het voor jou geweest?

En daar hebben we allemaal onze eigen gedachten en gevoelens over.
Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik antwoord kan vinden en geven op de vraag of het voor mij een jaar was dat mij, ondanks alle gebeurtenissen en emoties, tevreden maakte. Tevreden in die zin dat ik die dingen heb kunnen doen die in mijn invloedssfeer lagen. En hoe is dat voor jou? Neem eens de tijd om daar even bij stil te staan.

Ik word het meest gestrest en verlies de meeste energie als ik mij druk ga maken over zaken die ik NIET kan veranderen. Ik pas mij aan, soms al tegenstribbelend. En zoek binnen de beschikbare kaders mijn eigen weg. Een weg zodat ik mijn bijdrage aan de mensen binnen de kleine cirkel om mij heen kan geven. Dat geeft voldoening.

Voor mij persoonlijk staat 2021 in het licht van het overlijden van Machteld. Die gebeurtenis heeft voor mij dit jaar stevig getekend. Niet meer elke trainingsdag in aanraking te komen met de lichte, vrolijke en warme energie van Machteld, viel en valt mij zwaar. Daar mag ik nog een nieuw evenwicht in vinden. Wat dat betreft heb ik mij aan te passen aan die nieuwe realiteit.

Ook in 2022 zal dat noodzakelijk zijn: aanpassen om daarna binnen dat wat mogelijk is mijn bijdrage te leveren. En denk aan 1 ding: onze mind is zeer creatief in het bedenken van oplossingen, maak er gebruik van.
Ik wens je een creatief, liefdevol en LICHT 2022.

Toon de Boer

Toon de Boer