Gabor Maté, een Canadese arts met een bijzondere interesse in de vroege kindertijd, vertelt over de eerst kinderjaren in onderstaand korte filmpje.

 

Daarin spreekt hij over attachment = hechting. Wil je met de nodige zelfstandigheid en zekerheid in het leven terechtkomen dan is die hechtingsperiode uiterst belangrijk: weten dat er altijd iemand voor je is als jij je niet lekker of onveilig voelt, bouwt zelfvertrouwen op.

En het tweede begrip waar Gabor Maté over spreekt is authenticiteit. Hebben jij en ik ons zo kunnen ontwikkelen als wij wilden? Ben je door jee ouders ondersteund bij het ontdekken van de wereld, mocht je jouw gevoelens tonen of werd je beperkt in je ontplooiingsdrang?

Indien je beperkt werd dan zijn er vast en zeker nog delen in jou die niet tot ontplooiing gekomen zijn. Je hebt dan ook het idee dat je nog lang niet alle mogelijkheden in jou, al hebt benut. Dat is voor iedereen een mooie test: wat is jouw antwoord op de vraag of je alle capaciteiten waarover je beschikt al benut hebt? Er liggen bij velen van ons nog sluimerende talenten te wachten op de dag van ontwaken.

Gabor Maté
En als jij aan de slag wilt om eens te onderzoeken waarin jij jezelf nog tegenhoudt om dat leven te leven dat jij zo graag wilt: kom eens naar een open avond en kijk, luister en ervaar wat wij voor jou zouden kunnen beteken.

Kom eens een keer aanwaaien voor een vrijblijvend gesprek en dan zien we wat eruit voortkomt. Je weet ons te vinden: www.lichtdeboer.nl

 

 

 

Toon de Boer

Toon de Boer