Het lijkt net alsof ik je al jaren ken

Het is jou vast en zeker ook weleens overkomen. Dat je tijdens of na een ontmoeting met een ander het gevoel hebt van: “het lijkt net of ik je al jaren ken.”

Zo vertrouwd is het dan om met die persoon om te gaan.

Het voelt als thuiskomen.

En dat is een heerlijk gevoel maar het kan ook een valkuil zijn.

“Het lijkt alsof ik je al jaren ken” kan ook verwijzen naar een “vertrouwd gevoel”.  En dan zouden eigenlijk onze voelsprieten rechtovereind moeten gaan staan. Want dat vertrouwde gevoel is in jou terecht gekomen = geïnstalleerd in je kindertijd. Grote kans dat “die ander” kenmerken heeft die jij uit jouw kindertijd kent. Kenmerken die jou doen denken aan mama en papa of je verzorgers. Aan dat wat jij aantrof bij jouw komst op deze aarde. Dat is dus vertrouwd: je herkent deze resonantie, het zit in al je genen.

De kans op herhaling is groot

En dan ligt het er maar aan hoe jij de relatie met je ouders of verzorgers ervaren hebt of die vertrouwdheid positief of negatief is. Was het een voedende relatie, een relatie waarin jij helemaal jezelf kon zijn? Of was de relatie met je ouders er eentje waarin jij niet welkom werd geheten, niet geliefd werd en niet beschermd werd? Want in het laatste geval, pas dan op: dan is de kans op herhaling bijzonder groot.

 

Je kunt jezelf als het ware resetten

Als je hier meer zicht op wilt krijgen dan is het IoPT-werk dat wij aanbieden voor jou heel geschikt. Je kunt jezelf als het ware resetten en daarna keuzes maken die heel gezond voor je zijn. Maak dan eens gebruik van de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek aan te vragen of een video-call.

Je kunt je ook opgeven voor een Informatieavond of een Opstelling van het verlangen om de werkwijze van Licht & de Boer zelf te ervaren.

 

 

Toon de Boer

Toon de Boer