Terwijl de prachtige herfstkleuren nog onze omgeving tooien, de speculaas in de winkel ligt en het rumoer rond Sinterklaas weer aanwakkert, dachten wij vast na over hoe we een passend eindejaarsmoment vorm willen geven. Einde van een opleidingsjaar voor sommigen, voor anderen het einde van alweer een kalenderjaar.

 

Dit keer is Marita Coppes uit Zutphen onze gast. Marita is schrijfster en docent aan de Nationale vertelschool. Zij bracht afgelopen jaar haar debuut ‘De laatste verhalenweefster’ uit en neemt ons mee in het tot stand komen van dit boek. Het boek gaat over het doorbreken van familiepatronen en onderzoekt de vraag in hoeverre het lot niets anders is dan het herhalen van familiepatronen. Familieweefsels kunnen beperkend en verstikkend werken. Hoe afscheid te nemen van destructieve familiepatronen die familieweefsels in stand houden, dat is het thema van dit boek. Een boek dat ik met rode konen in één adem uitlas.

 

Marita neemt ons mee in haar verhaal én gaat het gesprek met ons aan.

En natuurlijk is er ook vuur, zoals altijd. Een vuur waarin we onze wensen en verlangens kunnen achterlaten. En warme wijn en hete chocolademelk met iets lekkers erbij.

We nodigen jullie uit op deze kortste dag van het jaar om je rond het vuur en in onze zaal te komen verwarmen.

 

Vanwege de aantallen graag laten weten of je komt en of je iemand meeneemt als gast.

Datum: vrijdag 21 december

Tijd: 17.00 – 19.00/19.30

Kosten: vrijwillige bijdrage

Opgeven:

 

Machteld Licht