Vakantietijd. Een tijd om uit te zwermen en bij te tanken. Een tijd om soms ook door omstandigheden in staat gesteld worden andere werelden te ontmoeten. Van het duo Machteld en Toon, zwerft Machteld op dit moment in Massachusetts en Maine rond.

En dan kom je ook daar weer inspiratiepunten tegen. Bijvoorbeeld in het John F. Kennedy Centrum te Boston zo’n mooie uitspraak van de vader van voormalig president Kennedy:

“I have a strong idea that there is no other success for a father and mother except to feel that they have made some contributions to the development of their children.”

En ja, als er eentje uitzwermt, dan blijft de ander als een baken op zijn post.

Hoe gaat dat bij jou? Ken jij die delen ook in jezelf? Dat deel dat wil verkennen, steeds maar achter de horizon wil kijken, en dat deel dat ook op zoek is naar een vast punt in het leven. Eigenlijk praten we hier ook weer over autonomie en verbinding, de twee bewegingen die zo essentieel zijn in ons leven: ontdekken, de wereld ingaan, uitreiken, het voor het zeggen willen hebben in ons eigen leven en dat andere deel dat zoekt naar geborgenheid, bescherming, verbinding. Dat deel dat ook heel stil kan zijn.

Hoe harmonieus zijn die twee bewegingen in jouw leven op elkaar afgestemd?

Een vraag om eens mee te nemen als je ergens in de zomeravond in alle rust zit te genieten van je vakantie. Wij wensen je in ieder geval nog veerkrachtige zomerse weken toe.

Ook na de vakantie onderzoeken we die twee bewegingen in ons leven weer. Kijk eens bij de agenda voor onze activiteiten en opleidingen.

Toon de Boer

Toon de Boer