Machteld Licht, mede-eigenaar van Licht & de Boer is op 20 april jongstleden overleden.
Velen zullen het bericht via email, sociale media of via de website gehoord en/of gelezen hebben. Maar voor jullie, de lezers van onze Nieuwsbrief, wil ik het bericht ook graag hier vermelden.

 

De nalatenschap

In de afgelopen 10 jaar is er een werkwijze ontwikkeld die simpel is: zorg als coach en trainer dat jij er voor een ander bent. Dat je luistert met volle aandacht en dat je geen oplossingen hoeft aan te dragen. Dat jij een zo helder en zuiver mogelijk ‘tegenover’ bent en op die manier de ander spiegelt. Dat vraagt werken aan jezelf waardoor je terughoudend kunt zijn en het initiatief om iets te veranderen, iets in beweging te zetten, bij die ander kunt laten. Wij kunnen een ander niet redden.

Met die houding van de begeleider wordt de ontwikkeling van autonomie ondersteund en wordt het voor deelnemers van onze trainingen mogelijk zichzelf te bevrijden uit het keurslijf van conditioneringen en opgelopen traumatische ervaringen.

Licht & de Boer gaat zonder de bezielende, creatieve, warmvoelende en ondersteunende Machteld door. Dat we doorgaan, is ook de hartewens van Machteld.

 

Inspiratie

Natuurlijk ervaren wij, medewerkers van Licht & de Boer, dit verlies. Het uit zich in verdriet en onbegrip. En natuurlijk ervaar ik, Toon, dit verlies sterk. Wij zaten dagelijks aan ons weefgetouw om weer een andere variatie te ontwerpen. Dat staat nu een beetje stil, maar komt straks vast en zeker weer opgang.
We zijn overdonderd en dankbaar voor de ongelooflijke hoeveelheid berichten die we hebben mogen ontvangen. Daarmee werd mij eens temeer duidelijk wat de impact van onze aanpak tijdens trainingen en coachsessies op de persoonlijke levens van onze deelnemers is geweest.

Ik, wij, putten daar ook de inspiratie uit om dit helende werk voort te zetten.

 

 

Toon de Boer

Toon de Boer