Vorig jaar september hebben we een eerste try-out gedaan met een combinatie van “het Talentenspel” en “IoPT”. Deze 2-daagse werd door de deelnemers als heel succesvol ervaren.

Voor ons een reden om die combi dit jaar te herhalen in een iets uitgebreide vorm: de 2-daagse wordt een 2-daagse met een terugkomdag. Dus 3 dagen in totaal; een 3-daagse.

Save the date: 27 en 28 mei en als terugkomdag 9 juli.

De 3-daagse is een samenwerking tussen Bureau Wonderwell van Michéle Wattel en Licht & de Boer van Machteld Licht en Toon de Boer

Dit is wat Michèle zelf over het talentenspel zegt:
Het TALENTENSPEL is niet voor watjes. Het is een spel maar geen spelletje. Het gaat over jou, je fratsen en patronen, over je binnenwereld, je verlangens, je plek in de wereld en over je ziel en je zaligheid. Het raakt je in je wezen en spiegelt je feilloos waar je vast zit en waar je aan vasthoudt. Het brengt je in contact met je diepste weten en je krachtigste bronnen.

Dus, niet voor watjes, maar ook niet moeilijk. Je hoeft er niet veel voor te ‘doen’ anders dan je openstellen voor de symbolische beelden en metaforen vanuit je onderbewustzijn die jou energetisch in beweging brengen. Het is bijna als smelten, laagje voor laagje van je af voelen vallen wat je aan (valse) zelfbeelden hebt opgebouwd in de loop van je leven.

En iedereen heeft zelfbeelden opgebouwd. Om te overleven, om je ouders niet teleur te stellen, om te passen in de mal die je is voorgehouden, om…noem maar op. Gaandeweg het spelen treedt er een verschuiving op van stap voor stap loslaten wat niet klopt. Naar beetje bij beetje toelaten wat wel waarachtig is voor jou.

Met het leren kennen van je talenten en erkennen van hun waarde stroomt er steeds meer innerlijke kracht je systeem binnen. Dan ontstaan er kleine en grote wonderen. En het grootste wonder is wel dat je JEZELF weer vindt, authentiek en stevig geworteld in je eigen grond. Dan sta je midden in je leven en groeit het vertrouwen in jouw unieke pad en het vertrouwen dat alles wat nodig is voor jou, in jou aanwezig is, en altijd al was. Je hoeft niet buiten jezelf te zoeken, omdat je je eigen zielenkracht kent en stevig op de troon zit in je eigen koninkrijk. Je hebt de beschikking over al jouw talenten, precies die talenten die passen bij jouw levensmissie, die alleen jij kunt realiseren. Afstemming op je Ziel en jouw unieke leven is wat werkelijk gelukkig maakt. Al het andere is uiteindelijk flauwekul. Het TALENTENSPEL gaat over volwassen worden, opstaan, troep opruimen en vertrouwen opbouwen in jezelf en in alle facetten van je leven.

Machteld en Toon bekijken die menselijke ontwikkeling, de ontwikkeling van je cognitieve en emotionele zelf, vanuit de IoPT-visie (Identity oriented PsychoTrauma theorie). En als wij over delen van je psyche spreken dan raakt dat al bijna de “beelden en metaforen vanuit het onderbewuste” die je in beweging brengen. De combinatie van Talentspel en IoPT maakt het mogelijk om echt te onderzoeken of jouw talenten met gezonde delen van jezelf verbonden zijn. Of dat het vervormingen zijn die je in de loop van je leven door de relatie met moeder en vader ontwikkeld hebt.

In deze 3-daagse krijgt elke deelnemer de gelegenheid om met onze ondersteuning “het onderzoek” zelf te doen. Het worden drie intensieve werkdagen die jou inzicht geven in de eigenheid en gezondheid van jouw psychische structuur. In de taal van het talentspel zou je kunnen zeggen: je krijgt helder welke invloeden van anderen er nog in jouw koninkrijk aanwezig zijn.

Aanmelding: vanaf 15 februari op de website van Licht & de Boer: https://www.lichtdeboer.nl/talentenspel-en-iopt/

 

Toon de Boer

Toon de Boer